Christel Stalpaert

Christel Stalpaert

Christel Stalpaert (° 1971) is professor Theaterstudies (Podiumkunsten en Mediakunsten) aan de universiteit Gent. Haar onderzoek focust zich op lichamelijkheid, performativiteit en intermedialiteit in podiumkunsten die zich op het kruispunt van filosofie en ethiek bevinden. Ze promoveerde met een doctoraat gebaseerd op de filosofie van Gilles Deleuzes esthetiek van de intensiteit en Luce Irigaray’s visie op lichamelijkheid in kunst, film en theaterstudies.

Ze is directeur van het universitair onderzoekscentum S:PAM (Studies in Performing Arts & Media). In 2014 werd de onderzoeksgroep PEPPER (Philosophy, Ethology, Politics and Performance) opgestart binnen S:PAM om zo het groeiende belang van ‘performance philosophy’ in het onderzoekscentrum in te bedden.

Christel Stalpaert is hoofdredacteur van het tijdschrift Documenta en redacteur van de S:PAM-series Studies in Performing Arts & Media.

Stotteren als troost en verzet

Vooruit Foyer Theaterzaal

Professor theaterwetenschappen Christel Stalpaert en theatermakers Sachli Gholamalizad en Peter Aers herkennen in het haperen, stotteren, en klunzen in de podiumkunsten een kracht.  Met het essay He stutters van Gilles Deleuze als uitgangspunt gaan ze samen, struikelend, aan de slag waarbij theorie, ervaring en oefening elkaar afwisselen. In de filosofie van Deleuze is het duidelijk dat […]

2de namiddagsessie Gesprek Lezing
MEER LEZEN