Katleen Gabriels

Katleen Gabriels

Assistant Professor moraalfilosofie

Katleen Gabriels is moraalfilosofe, gespecialiseerd in computerethiek. Ze werkt als Assistant Professor aan Maastricht University.

Ze studeerde Germaanse talen en Moraalfilosofie aan de KU Leuven, UGent en universiteit van Helsinki. Ze doctoreerde aan de VUB met een onderzoek over moraliteit in de virtuele wereld. Ze werkte ook als postdoctoraal onderzoeker en docent aan de VUB. Nadien werkte ze als Assistant Professor aan de TU Eindhoven.

Katleen is de auteur van Onlife, door Liberales uitgeroepen als ‘Boek van het jaar 2016’. De Leerstoel Willy Calewaert 2018-2019 werd aan haar toegekend door de faculteit Ingenieurswetenschappen van de VUB.

Debat | Zal technologie de mens en de wereld verbeteren?

Vooruit Theaterzaal

In het debat staan de maakbaarheid van mens en maatschappij centraal. Samen met vier sprekers staat moderator Jan Dumolyn stil bij de vraag in hoeverre het gebruik van technologie ons gestuntel remedieert en tot een betere wereld leidt of ons gestuntel net uitvergroot waardoor het dramatische proporties aanneemt. De impact van technologie op onze gezondheid […]

2de namiddagsessie Debat
MEER LEZEN