Sachli Gholamalizad

Sachli Gholamalizad

Theatermaker, actrice en columniste

Sachli Gholamalizad is een Belgisch-Iraanse theatermaker, actrice en MO*columniste. Ze creëerde de voorbije jaren onvergetelijk theater voor de KVS en speelde onder andere de hoofdrol in de VTM-serie De Bunker. Gholamalizad studeerde Dramatische Kunsten aan het RITS te Brussel. In Parijs volgde ze een jaar Method Acting bij Jack Waltzer (lifetime member of the Actors Studio).

In 2013 maakte Sachli Gholamalizad haar eerste stuk, A reason to talk, het eerste deel van een trilogie. De productie won verschillende prijzen (Fringe First 2015, Circuit X, Roel Verniers, Shortlist Amnesty International, …), tourde op verschillende plekken en werd zeer enthousiast onthaald. In 2016 maakte ze haar tweede stuk (NOT) My Paradise.

Ze is een van de KVS-gezichten en voor de komende vijf jaar kunstenaar in residentie van de Vooruit in Gent. In 2019 zal ze haar derde solovoorstelling maken bij KVS.

Vorig jaar had ze, naast een rol in Brian DePalma’s nieuwe film Domino (2018), en in Mijke De Jong’s Layla M (2016), ook rollen in (inter)nationale series zoals Stockholm Requiem (2019), Bullets (2018), De Twaalf, Loslopend Wild, Dag en Nacht en Ella (2012-2018). Verder speelde ze mee in de film De helaasheid der dingen uit 2009.

Stotteren als troost en verzet

Vooruit Foyer Theaterzaal

Professor theaterwetenschappen Christel Stalpaert en theatermakers Sachli Gholamalizad en Peter Aers herkennen in het haperen, stotteren, en klunzen in de podiumkunsten een kracht.  Met het essay He stutters van Gilles Deleuze als uitgangspunt gaan ze samen, struikelend, aan de slag waarbij theorie, ervaring en oefening elkaar afwisselen. In de filosofie van Deleuze is het duidelijk dat […]

2de namiddagsessie Gesprek Lezing
MEER LEZEN