13u30 Filosofisch café – Alex Klijn

In het filosofisch café staat de deelnemer centraal. We verzamelen de vragen die naar aanleiding van het ochtendprogramma kwamen bovendrijven en beslissen samen over het verdere verloop van het onderzoek.

Deze gezamenlijke denkoefening geeft ons de kans de centrale concepten van alle kanten te belichten en de eigen filosofische vooronderstellingen helder te krijgen. Op die manier kunnen we geestelijk verfrist naar het plenaire debat.

alexklijnAlex Klijn (°1969) is licentiaat Wijsbegeerte en geaggregeerde voor het secundair onderwijs. (beide aan de Ugent). Daarnaast is hij mindfulnesstrainer (Artevelde Hogeschool) en al sinds 2005 bezig met praktische filosofie – filosoferen met kinderen en het begeleiden van Socratische gesprekken. Professioneel is hij als leerkracht NC-Zedenleer verbonden aan het KA Voskenslaan en als lector filosofie en ethiek aan de hogeschool van Sint Lucas. Als zelfstandige in bijberoep verzorgt hij workshops rond ‘praktische filosofie’ en ‘zelfstandig redeneren’ en geeft hij mindfulnesstrainingen.

Index

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s