13u30 De slimme contactlens – Jelle De Smet

Conventionele contactlenzen zijn wijdverspreid, maar het laatste decennium is er een nieuwe generatie van ‘slimme’ contactlenzen ontstaan. Door het toevoegen van elektronica worden er geheel nieuwe functionaliteiten aan de contactlenzen gegeven, gaande van glucosedetectie tot zelfs de integratie van een beeldscherm voor ‘Augmented Reality’-toepassingen. In deze talk wordt een overzicht gegeven van de historische ontwikkeling van slimme contactlenzen, de huidige stand van zaken en de toekomstvisie die leeft onder onderzoekers in dit nieuwe domein.

Na deze korte presentatie zal Jens De Vleminck enkele filosofische vragen voorschotelen m.b.t de contactlens.

Jelle_de_SmetJelle De Smet is burgerlijk ingenieur in de toegepaste natuurkunde en doctoreert aan de Universiteit Gent. Hij haalde recent de wereldpers met de ontwikkeling van een contactlens met een ingebouwd LCD-scherm. Hij is laureaat van de Gouden Pipet 2013 van Eos.

Jens De Vleminck is filosoof, seksuoloog en psychoanalyticus (Belgische School voor Psychoanalyse). Hij is onderzoeker aan het Centrum voor Kritische Filosofie (UGent) en is tevens verbonden aan het Centrum voor Psychoanalyse en Wijsgerige Antropologie (RU Nijmegen/KU Leuven).

Index

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s