Creatief fotoatelier + Filosoferen voor kinderen

Deze workshops zijn bedoeld voor kinderen van 9 tot 12 jaar (niet voor volwassenen). Het gaat om 1 workshop, opgesplitst in 2 delen:

DEEL 1
Creatief (foto)atelier voor kinderen met Veerle De Schrijver van Kamer-a

Veerle De Schrijver is fotografe, creatief agoog en bachelor sociaal-cultureel werk. Ze heeft ervaring binnen jeugdwelzijnswerk en sociaal-artistieke praktijk. Momenteel is ze werkzaam als docente aan Arteveldehogeschool en VIVES – opleiding sociaal werk. En als docent ‘beeldend werken’ voor de opleiding Creatief Agogisch Coachen – Balans vzw. Daarnaast is zij bezieler van Kamer-A een artistiek foto-atelier voor kinderen en jongeren. Meer info: http://www.kamer-a.be/

DEEL 2
Filosoferen voor kinderen met Filowijs

Filosoferen is denken over denken, is nadenken over een moeilijke vraag en daar samen een antwoord op proberen te geven. Maar wat is een moeilijke vraag?

Filosoferen is eenvoudig, want je kunt eigenlijk geen fouten maken, zo wordt gezegd.

Filosoferen is moeilijk, want je moet luisteren naar anderen, écht luisteren.

Filosoferen is leuk omdat er veel gebeurt en omdat het spannend is.

Filosoferen is lastig omdat je veel geduld moet hebben en omdat de begeleider de boel wat in de hand moet houden.

Filosoferen is daarom ook stilstaan en kijken, onderzoeken, uitproberen, vasthouden en opnieuw beginnen. Geduldig nadenken, geduldig samen een dialoog opbouwen, en het gesprek samen vorm en richting geven.

Organisatie: Filowijs, met:

Papatya Dalkiran (°1979) studeerde moraalwetenschappen in Gent en is leerkracht in het secundair kunstonderwijs. Ze schoolde zich bij in de praktische filosofie en filosofeert zowel binnen als buiten de school met kinderen, jongeren en volwassenen. Ze begeleidt gesprekken, filosofische wandelingen en geeft opleidingsworkshops voor leerkrachten in filosoferen en gespreks- en onderwijstechnieken.
Sven Gellens (°1984) studeerde wijsbegeerte in Gent en Leuven. Hij onderzoekt de filosofie van Nietzsche en Merleau-Ponty in Gent en Nijmegen, geeft momenteel les in de lerarenopleiding en de voorbije jaren in het secundair onderwijs. Hij volgde bijkomende opleidingen in gespreks- en filosofische vraagtechnieken, geeft opleidingsworkshops voor leerkrachten en is tevens werkzaam als filosofisch consulent.

Advertenties