De Dag van de Filosofie vindt plaats in KASK & CONSERVATORIUM School of Arts Gent. Het adres is Louis Pasteurlaan 2, 9000 Gent.

 

Met de fiets

Aan de ingang aan de Godshuizenlaan 2 is er een grote overdekte fietsenstalling met camerabewaking. Ook in de Jozef Kluyskensstraat, vlakbij de ingang van de Hogeschool Gent zijn overdekte fietsenstallingen aanwezig. U kan ook via Bijlokekaai 7 de site op fietsen, hier vindt u ook (niet overdekte) fietsenstallingen.

 

Met de auto

De Bijlokesite ligt met één zijde tegen de kleine stadsring van Gent aan en is dus goed bereikbaar met de auto, ook na de invoering van het circulatieplan. Op de historische Bijlokesite zelf is er geen parking. In de omliggende straten is er wel uitgebreide parkeermogelijkheid en er liggen meerdere ondergrondse parkings op wandelafstand.

 

Parkeren in de omliggende straten

De Bijloke ligt in de oranje parkeerzone voor betalend parkeren. In straten rond de Bijlokesite zijn er veel parkeerplaatsen beschikbaar, maar bij drukke dagen zijn deze snel ingenomen. Let goed op de borden voor bewonersparkeren, deze plaatsen zijn voorbehouden aan buurtbewoners.

 

Sla op de ring af aan de lichten ter hoogte van Bijlokehof om volgende lus te rijden:

 

– Bijlokehof/ Louis Pasteurlaan (dwars parkeren aan beide kanten)

– Jozef Kluyskensstraat (dwars parkeren aan beide kanten, twee rolstoelplaatsen vlakbij de ingang).

– Bijlokekaai: NIEUW: over de hele lengte van de heraangelegde Bijlokekaai is een parkeerstrook voorzien.

Langs de Godshuizenlaan.

 

Parkings in de buurt

Er zijn verschillende grote ondergrondse parkings op wandelafstand van de Bijloke.

 

Parking Kouter (425 plaatsen op 900 m – 11 min stappen) – WANDELROUTE

Parking Sint-Pietersplein (700 plaatsen – op 1 km – 12 min stappen) – WANDELROUTE

Parking Gent Zuid (1000 plaatsen – op 1,2 km – 15 min stappen) – WANDELROUTE

Parking Sint Michiels (600 plaatsen – op 1,1 km – 13 min stappen) – WANDELROUTE

Parking Sint Pieters Station (1500 plaatsen – 15 min stappen) – WANDELROUTE

Park & Ride

 

Automobilisten kunnen ook gebruik maken van het park-and-ride aanbod aan de stadsrand en vervolgens overstappen op het openbaar vervoer. Volgende P+R parkings hebben een rechtsreekse tramverbinding met de Bijlokesite.

 

P+R Gentbrugge – Land van Rodelaan | 250 plaatsen | tramlijn 24

P+R Gentbrugge – Brusselsesteenweg | 200 plaatsen | tramlijn 24

P+R Flanders Expo | 106 plaatsen | tramlijn 1

P+R Wondelgem Industrieweg | 46 parkeerplaatsen | tramlijn 1

P+R Wondelgem Botestraat | 20 plaatsen | tramlijn 1

 

Lage Emissiezone

Vanaf januari 2020 wordt in Gent een Lage EmissieZone (LEZ) ingesteld binnen de kleine ring (R40). Oudere dieselwagens mogen dan niet meer die zone binnenrijden. De Bijlokesite grenst aan de R40, dus de facto blijft het Muziekcentrum bereikbaar, ongeacht met welke wagen je rijdt. Als uw wagen niet zou binnenmogen in de LEZ dien je uiteraard wel langs de stadsring te parkeren en niet de omliggende straten in te rijden. Ook de ondergrondse parking Gent Zuid blijft bereikbaar zonder de LEZ binnen te rijden. Van daar kan u 15 min. stappen of bus 6 nemen naar de Bijlokesite.

 

Met de trein

De Bijlokesite ligt op 1 kilometer van het station Gent-Sint-Pieters, een kwartiertje stappen. De dichtste toegang tot de Bijlokesite voor wie van het station komt is de toegang aan de Godshuizenlaan 2, ter hoogte (aan Stadsmuseum STAM).

 

Met De Lijn

Er liggen bus- en tramhaltes in de buurt van De Bijloke. Zo kan u:

 

– Vanuit Gent Sint-Pietersstation, Korenmarkt of W.Wilsonplein (Gent Zuid) kan u makkelijk tram T1 of T3 nemen (halte Bijlokehof).

– U kan het makkelijkst uw route uitstippelen aan de hand van de routeplanner van De Lijn om actuele informatie te verkrijgen.

 

 

Scholen gratis met De Lijn

Dankzij de steun van Cultuurkuur kunnen scholen met DynamoOPWEG (maximum 30 personen per rit met bus of tram) gratis gebruik maken van De Lijn om naar De Bijloke te reizen.