Pers

Dag van de Filosofie 2016

Zaterdag 9  april 2015 | Locatie: KASK, School of Arts

Op zaterdag 9 april 2016 organiseert Vormingplus, samen met een divers platform aan maatschappelijke organisaties in Gent, de Dag van de Filosofie. Het thema dit jaar is ‘Over de grens’. Boekhandel Limerick is aanwezig met een uitgebreide boekenstand.

In een gevarieerd programma van lezingen, debat, panelgesprekken, filosofisch café, documentaires en socratisch gesprek worden fundamentele vragen rond het thema ‘Over de grens’ onder de aandacht gebracht van een breed publiek met het doel om reflectie en meningsvorming te bevorderen.

Het is onvermijdelijk om dit jaar over grenzen na te denken. Hoe gaat een samenleving om met haar grenzen? Welk doel dient de grens en waarom ervaren we een grenzeloze wereld als bedreigend? Tijdens de Dag van de Filosofie onderzoeken we de betekenis van de grens en de waarden die hieraan verbonden zijn. We beperken ons niet tot geografische grenzen, elke omlijning van de vrijheid wordt bevraagd. Zo bekijken we het concept vrijheid van naderbij: is grensoverschrijding en onbelemmerde vrijheidsbeleving de weg naar vooruitgang? En wat moeten we met het ideaal van zelfontplooiing? Ook hier lopen we tegen allerlei grenzen aan: die van onze individualiteit en zelfbeleving, en ten slotte zelfs die van onze vrije wil. Een jaar na Charlie Hebdo wordt de vraag naar het toelaatbare in een samenleving ook opnieuw toegespitst op de (morele) grenzen van humor. Dragen we morele verantwoordelijkheid wanneer we een grap maken? En waar liggen de grenzen van het recht op vrije meningsuiting?

U vindt het volledige programma op de website en op de flyer in bijlage. We verwelkomen onder andere Anissa Boujdaini, Alicja Gescinska, Kristof Van Rossem, Jan Verplaetse, Rachida Lamrabet, Tina De Gendt, Yves Petry, Jan De Vos,  Alex Klijn, Peter Aers…

PRAKTISCH

Wanneer? Zaterdag 9 april 2016: 9.30u tot 18u
Waar? KASK, Louis Pasteurlaan 2, 9000 Gent

Tickets en info: www.dagvandefilosofie.be/programma-2016/ 

Facebook:  www.facebook.com/gentsedagvandefilosofie
(Pers-)contact: Eva Rousselle, eva.rousselle@vormingplus.be
(09 240 77 87 of  0473/74 66 04)

Meer info

Flyer | Download

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s