Nadar Ensemble

Nadar Ensemble

Avontuur, interdisciplinariteit en een doorgedreven kritisch contact met de wereld van vandaag, onder andere door het gebruik van nieuwe technologieën. Dit zijn in een notendop de belangrijkste doelstellingen van het Nadar Ensemble, geïnspireerd door Gaspard-Félix Tournachon (1820-1910), beter gekend onder het pseudoniem Nadar. Hij was niet alleen een bekend fotograaf, ballonvaarder, karikaturist, spion, kunstcriticus en curator, maar hij organiseerde ook regelmatig informele “salons” waarop hij kunstenaars, denkers, schrijvers en wetenschappers uitnodigde en zo een ware interdisciplinaire dialoog tot stand bracht. 

Aangezien onze 21ste eeuw pluriform, multi- en transmediaal is, en meer en meer bewoond wordt door digital natives en een genetwerkte generatie is Nadar Ensemble niet alleen gefascineerd door hedendaagse muziek, maar ook door film, beeldende kunst, performance, theater, installatiekunst en alles wat onder deze categorieën valt – of niet. Het Nadar Ensemble wil vormen van muzikale presentatie ontwikkelen die deze wereld weerspiegelen, in een poging om nieuwe muziek sterker te verankeren in de wereld van vandaag.

Introductiefilmpje: https://www.youtube.com/watch?v=FwRWNXuO2CM

Vervreemding en intimiteit in hedendaagse muziek: Nadar Ensemble speelt Key Jack (Michael Beil)

KASK

Deze filosofisch-muzikale sessie brengt publiek en uitvoerders samen rond enkele prangende vragen over vervreemding en intimiteit die worden opgeworpen door het werk ‘Key Jack’ (2017) van Michael Beil, een virtuoos pianowerk waarin de pianist halsbrekende toeren uithaalt met playback, camera’s, liveloops en projectieschermen. De sessie start met de uitvoering van het werk, gevolgd door een […]

1ste namiddagsessie Performance
MEER LEZEN