Simone Milsdochter

Simone Milsdochter

Actrice

Simone Milsdochter (°1967) kwam van Nederland naar Antwerpen voor de theateropleiding aan Studio Herman Teirlinck. Ze studeerde af in ’91. Sindsdien werkt ze bij verschillende theater gezelschappen zowel in België als in Nederland. Als freelancer speelde ze o.a. bij De Koninklijke Vlaamse Schouwburg, De Theatercompagnie, Theater Zuidpool, De Werf, Laika, HETPALEIS, Het nieuwstedelijk, met regisseurs als Franz Marijnen, Ola Mafaalani, Theu Boermans, Raven Ruëll, Jo Roets en Stijn Devillé.

Milsdochter speelde mee in de Belgische speelfilm Wolf van Stef Desmyter, in de Franse speelfilm Copacabana (met Isabelle Hupert) van Marc Fitoussi, in de Nederlandse speelfilm Infiltrant van Shariff Korver, de Engelse speelfilm A Quiet Passion (met Cynthia Nixon en Jennifer Ehle) van Terence Davies alsook de Engelse speelfilm COSMOGONY / HUNTED van Vincent Paronnaud.

Op televisie was zij te zien in o.a. Witse, Dubbelleven, Rang 1, Code 37, Wolven, Als de Dijken Breken, Morten en De 12 van Schouwendam.

Apate spreekt. Een monoloog over waarheid en leugen

Theater Tinnenpot

De godin van de leugen en de misleiding keert terug op aarde om de mensheid aan te spreken. Apate is het beu om alsmaar beschimpt en verwenst te worden. De leugen zou niet deugen, en wordt zelfs als het grootste kwaad bezien. Zij zou de reden zijn voor corrupte politiek, gebroken liefdes, ontwrichte samenlevingen. Maar […]

Avond Theater
MEER LEZEN