Kunsten buiten de lijntjes, de samenleving in

KASK

Democratie, dat is gaan stemmen. Iedere zoveel jaar. Door een bolletje in te kleuren, verklaar je akkoord te gaan met een volledig partijprogramma. Al heb je er wellicht nog niet de helft van gelezen. Maar let goed op: kleur niet buiten dat bolletje, want dan is jouw stem ongeldig. 

Maar kunnen we wel spreken van democratie wanneer niemand buiten de lijntjes mag kleuren? Is één rood kleurpotlood voldoende om de samenleving vorm te geven? 

Tijdens deze activiteit buigt Haider Al Timimi, directeur van het Kortrijkse Theater Antigone, zich over die vragen. In gesprek met zijn publiek onderzoekt hij op de Dag van de Filosofie het belang van een kunstensector die de boel op stelten weet te zetten en in die chaos ruimte creëert voor nuance, voor wat niet binnen de lijntjes past. 

De eenzijdigheid van het rode kleurpotlood vervangen we door het bonte palet van beeldend kunstenaar Zahra Eljadid. Zij maakt tijdens het verloop van dit gebeuren een illustratie geïnspireerd door de dialoog tussen Al Timimi en het publiek. 

Kom dus luisteren, meedenken én spreken. Want jouw mening telt. 

1ste namiddagsessie Gesprek Workshop