Zahra Eljadid

Zahra Eljadid

Zahra Eljadid is een Antwerps beeldend kunstenaar. 

Voluit, Fatima-Zahra Eljadid is een illustrator, kunstschilder en Stop-Motion animator uit Antwerpen. 

Sinds 2020 werkt ze actief als sociaal-cultureel medewerker bij Voem vzw, daarnaast is ze redactielid bij de Stripgids Vlaanderen. 

In 2021 Illustreerde ze het boek ‘KRUIMELDIEF’ met haar zus Hind Eljadid. Ze werkt gaandeweg aan haar eigen Graphic Novel ‘In de Kantlijn’ en aan verschillende exposities, projecten, murals, producties en animaties. 

In 2022 tot heden werd ze huiskunstenaar van c o r s o schouwburg te Berchem, en op 16 september dit jaar vond ook haar eerste productie plaats in Campo&Campo in residentie bij deSingel, deze voorstelling was een hybride tussen fashion en draagbare installatiekunst. 

Dit gaf ze samen met Hind Eljadid en Ornella Somanza vorm.  

Sinds 2023 is ze kunstenaar in Residentie bij Archipel/Rooftoptiger in Antwerpen en werd ze 2 keer erkend als supergenomineerde bij het gala van de Gouden Reuskes inBorgerhout. 

Uitkijkend naar januari 2024, gaat ze in samenwerking met de Arenberg – Hind Eljadid en Nyirasigwa Hens, het theaterstuk Kruimeldief in première zetten op 26/01/24, houdt de website in het oog voor komende voorstellingen in dit jaar. 

Kunsten buiten de lijntjes, de samenleving in

KASK

Democratie, dat is gaan stemmen. Iedere zoveel jaar. Door een bolletje in te kleuren, verklaar je akkoord te gaan met een volledig partijprogramma. Al heb je er wellicht nog niet de helft van gelezen. Maar let goed op: kleur niet buiten dat bolletje, want dan is jouw stem ongeldig.  Maar kunnen we wel spreken van […]

1ste namiddagsessie Gesprek Workshop
MEER LEZEN