Peter Jacquemyn

Peter Jacquemyn

Peter Jacquemyn (1963° Schaarbeek) beweegt zich moeiteloos tussen beeldende kunst en muziek. Als beeldhouwer gaat hij boomstammen te lijf met bijl en kettingzaag. Net zo spectaculair zijn zijn concerten: met tomeloze energie worstelt hij liefdevol met zijn contrabas. Het is een gevecht waarbij alle middelen veroorloofd zijn: strijkstokken (1, 2 of 3), gedeukte frisdrankblikjes, plastic zakken, verfrommeld papier, dempers, toeters, opnieuw gestemde snaren,… Hij speelde samen met grote namen als Evan Parker en niemand minder dan Pauline Oliveros schreef de liner notes bij de cd Baggerboot.  

Bas Matthynssens is leerkracht NC-Zedenleer en Filosofie aan Scholen Da Vinci in Sint-Niklaas. Hij is ook als assistent verbonden aan de Educatieve Master Wijsbegeerte en Moraalwetenschappen van de UGent. Samen met Peter Cockelbergh begeleidt hij jongeren in stevige leestrajecten rond filosofie en poëzie die regelmatig uitmonden in ontmoetingen en publicaties. In 2021 volgde uit een ontmoeting met Alain Badiou een publicatie voor jongeren gebaseerd op deze ontmoeting (AB door AB: Ode aan de Filosofie). Daarnaast vertaalden ze ook Narcokapitalisme van Laurent De Sutter om hem voor een breed Nederlandstalig publiek te ontsluiten.  

Filosofie van de improvisatie. Muzikale performance en gesprek

KASK

In deze interactieve sessie zal contrabassist Peter Jacquemyn in gesprek gaan met Bas Matthynssens en het publiek over het belang en de betekenis van improvisatie in muziek en daarbuiten. Vertrekpunt is een potige performance op de bas, wat daarna volgt staat vanzelfsprekend nog niet vast. Vragen en thema’s die aan bod kunnen komen: Is improviseren […]

2de namiddagsessie Gesprek Performance
MEER LEZEN